túto polievku(jedlo) som dlho neregistrovala...
vadila mi tam cvikla, ktorú nemám rada...
nakoniec ho varím asi každý druhý týždeň...zachutil... a zvykla som si aj na tú cviklu...
ale...varím ho z kuracích pŕs...
najprv orestujem zeleninu - kaleráb, mrkva, kapusta, zeler, petržlen, cibuľa, cesnak na oleji, osolím, okorením
cviklu varím zvlášť v osolenej a okorenenej vode
mäso orestujem tiež zvlášť
nakoniec orestovanú zeleninu pridám k mäsu, dolejem vodou a paradajkovým pretlakom, samozrejme pridám dostupné bylinky zo záhrady
varím aj 2 hodiny na nízkom stupni
ja bez kyslej smotany...kto chce, môže si ju pridať a dobrý chlieb....a varím ho v tom starom smaltovanom hrnci - akosi tak chutí najviac
dobrú chuť...
jana
To vypadá na moc velkou dobrotu- vyzkouším...díky ♥
OdpovedaťOdstrániťJani, musím napsat, že to je veliká pochoutka, včera manžel uvařil a moc všem chutnala.Jedli jsme ji ne horkou ,ale protože není mastná tak to bylo hrozně osvěžující- vynikající.Jen jsme neměli kapustu, tak jsme dali květák a cuketu.
OdpovedaťOdstrániťDěkuji za inspiraci.Hanka
Dakujem....myslim, ze tie zeleninove polievky su uzasne variabilne - system, co chladnicka obsahuje...
Odstrániť